Britten domineren op uitreiking van Internationale Emmy Awards

Britten domineren op uitreiking van Internationale Emmy Awards
AFP / A. Weiss

De Emmy voor beste acteur ging naar de Schot Dougray Scott (‘Irvine Welsh’s Crime’). Bij de vrouwen kon de Franse Lou de Laâge (‘Le Bal des Folles’) haar nominatie verzilveren. Ze haalde het onder andere van de Belgisch-Britse Celine Buckens (‘Showtrial’).

In de categorie beste documentaire was de overwinning weggelegd voor de Franse docu ‘Enfants de Daech, les Damnés de la guerre’, over de terreurgroep Islamitische Staat. Dit jaar werd voor het eerst ook een sportdocumentaire bekroond met een internationale Emmy Award. Die eer ging naar het Britse ‘Queen of Speed’.

Geen Belgische inzending

De internationale Emmy Awards worden jaarlijks uitgereikt door de International Academy of Television Arts & Sciences en bekronen televisieprogramma’s die gemaakt zijn buiten de Verenigde Staten. In totaal maakten 60 genomineerden afkomstig uit 23 landen kans op een beeldje. Er werden prijzen uitgereikt in 15 categoriëen, waarvan ongeveer de helft werd gewonnen door het Verenigd Koninkrijk. Een Belgisch programma was dit jaar niet in de running voor de felbegeerde prijs.