‘Big Brother’-presentatrice Geraldine Kemper toont eerlijke foto’s van huidziekte: «Ik haat het, maar het hoort bij me»

‘Big Brother’-presentatrice Geraldine Kemper toont eerlijke foto’s van huidziekte: «Ik haat het, maar het hoort bij me»
RTL

Psoriasis is een chronische huidaandoening waarbij rode en schilferende plekken ontstaan op het lichaam. Geraldine Kemper gaf eerder al aan dat ze met de veelvoorkomende huidziekte kampt, maar nu brengt ze de aandoening in beeld met een prachtige fotoshoot op Instagram.

Onzeker

De 31-jarige blondine, die momenteel ‘Big Brother’ presenteert, geeft toe dat het niet altijd even fijn is, maar beseft dat het deel van haar uitmaakt. «Onzeker. Boos. Jeuk. Krabben. Pijn. Sneeuw. Luipaard. Spikkels. Vlekjes. Dalmatiër: Psoriasis. Ik haat het, maar het hoort ook bij me. Dit keer wilde ik het vastleggen en omarmen. Ook deze kant van mezelf laten zien, want ook zo mag ik er zijn», schrijft ze erbij.

Respect

Haar volgers hebben enorm veel bewondering voor haar moedige bericht. «Respect! Wat goed om je zo te laten zien. Je blijft een mooie vrouw, niet alleen de buitenkant», «Wat een heerlijke en eerlijke foto en wat dapper dat jij jezelf zo durft te laten zien. Je bent prachtig», en «Onzekerheid en boosheid is een hele menselijke eigenschap, niks om je voor te schamen. En psoriasis ook niet. Je bent een super leuke en knappe meid en mijns inziens altijd jezelf, daar mag je trots op zijn», lezen we onder meer in de reacties.

Klik hieronder op het pijltje naar rechts om alle foto’s te bekijken.