Amy uit ‘K2 zoekt K3’ merkte iets op tijdens de wedstrijd: «Nu mag ik het wel zeggen»

Amy uit ‘K2 zoekt K3’ merkte iets op tijdens de wedstrijd: «Nu mag ik het wel zeggen»
Belga / Dirk Waem

Zeven weken geleden werd niet Amy Courtens, maar Julia Boschman het nieuwe K3’tje. Niet onbegrijpelijk dat de 25-jarige blondine uit Averbode teleurgesteld was, maar inmiddels heeft ze het een plaats kunnen geven. «Die eerste weken viel ik in een zwart gat. Gelukkig was er meteen na de finale een kleine afterparty waar ik kon socializen en netwerken, en daar kwam al iets op mijn pad dat veelbelovend is. Dat temperde de ontgoocheling toch een beetje. Ik heb intussen de nieuwe K3 zo vaak op tv gezien dat ik het al gewend ben. Maar het blijft dubbel, natuurlijk», vertelt ze in Dag Allemaal.

Afkrakende jury

Tijdens de wedstrijd voelde Amy dat ze weinig steun kreeg. Integendeel, de jury focuste vaak op het negatieve. Dat hakte er zwaar in bij haar. «Toen ik achter de schermen de commentaren bij Julia stond te volgen, dacht ik: ‘Moet ik nog wel gaan optreden?’ Ik voelde me heel ontmoedigd. Nu achteraf mag ik het wel zeggen: ik vond de commentaren van de jury altijd redelijk afbrekend. Dat viel heel hard op. Ik dacht soms: ‘Stomme jury! Moeten die mij nu altijd zo ontmoedigen?’ Ze hadden precies een pik op mij. (lachje) Je moet doorgaan en je iedere keer bewijzen en groeien, en ik bén ook gegroeid, maar dat is niet evident als ze je zitten af te kraken. Dat had zeker een invloed op mijn prestatie. Met mijn energie is niets mis en ik heb best wel een goede stem, vind ik zelf. Maar de combinatie zang en dans, daar heeft de zang wel vaak onder geleden», klinkt het.

Geen contact meer met K3

Met Celester, Diede, Luca en Manou heeft Amy nog contact, maar Hanne, Marthe en Julia hoort ze totaal niet meer. Dat vindt ze erg jammer. «Dat is een les die ik heb geleerd: de showbizz is een harde wereld. Hoe tof en gezellig we ook met elkaar omgingen, eens de wedstrijd voorbij is, is het ook echt gedáán. Het is normaal dat voor hen nu de focus ligt op de nieuwe K3, maar voor ons kwam het wel over als: ‘Doei!’. Ergens vind ik het wel jammer dat het contact met K2 of Julia nu zo moeilijk is. I love Hanne en Marthe, die band zat heel goed en ik mis die ook. Na de finale heb ik nog een Instagram-berichtje gestuurd: ‘Ik mis jullie, dat doet echt pijn.’ Dat was oprecht mijn gevoel: ik ga die twee meisjes moeten afgeven, ze zijn nu voor Julia alleen. Ik vond dat heel moeilijk», besluit ze.