Allison Scott openhartig over breuk met Sean Dhondt: «Ik snap niet dat hij daarover gelogen heeft»

Allison Scott openhartig over breuk met Sean Dhondt: «Ik snap niet dat hij daarover gelogen heeft»
Instagram / @allisonscottmu

In september van 2020 raakte Sean Dhondt (37) in een mediastorm verzeild toen naaktbeelden van onder andere hem de ronde deden op sociale media. Hij werd in de val gelokt door ene ‘Eveline’. Sean was toen tien jaar getrouwd met Allison Scott (32), maar enkele maanden later zouden ze uit elkaar gaan. Niet lang daarna maakte Sean bekend dat hij een relatie heeft met Miss België 2017-finaliste Maithé Rivera Armayones.

Vergeving

De scheiding was voor Allison behoorlijk zwaar, maar ze heeft het intussen toch een plaats kunnen geven. «Het heeft wat tijd nodig gehad maar nu ben ik er volledig overheen. In het begin deed het echt veel pijn, maar de moeilijke momenten verminderen gelukkig met de maanden. Het is ook perfect normaal om pijn te hebben, maar het is aan jezelf om te beslissen hoelang je lijdt. Om alles los te laten heb ik Sean vergeven. Voor alles. Ik heb dat voor de duidelijkheid niet voor hem gedaan, dat verdient hij niet. Ik deed dat voor mezelf, want anders zou ik dat zijn blijven meedragen. Ik heb het niet over een onoprechte ‘ik vergeef je, het is goed’, want dan verwerk je niet echt iets. Je blijft dan verbitterd over bepaalde situaties. Nee, ik heb hem echt vergeven, omdat ik zo alles kan loslaten en positief kan zijn. Dat is een verdomd moeilijke weg om in te slaan, want het is zoveel gemakkelijker om kwaad te blijven op iemand», vertelt ze in Dag Allemaal.

Nooit meer praten

Sinds de scheiding horen Allison en Sean elkaar niet meer. «Ik vind dat ook niet nodig. Wie weet kunnen we over tien jaar een vriendschap opbouwen, maar nu heb ik daar geen behoefte aan. Want het kwetst echt dat iemand die zo lang deel uitmaakt van je leven, plots helemaal verdwijnt. Dat is voor mij nog moeilijker dan de scheiding op zich. Ik heb een extraverte persoonlijkheid, maar laat toch niet veel mensen heel dicht bij me komen. Als ik dat doe, wil ik dat onze band echt is. Ik had dat met Sean. Een derde van m’n leven was hij mijn partner en m’n beste vriend. Nu zullen we waarschijnlijk nooit meer met elkaar praten. Dat is hard», klinkt het.

Open voor nieuwe liefde

Het heeft lang geduurd, maar intussen staat Allison wel terug open voor een nieuwe relatie. «Sinds kort, maar echt nog maar recent. Even geleden vond ik het verschrikkelijk om aandacht te krijgen en liet ik niemand binnen. Als ik met andere mannen sprak, had ik daar ook een negatieve vibe bij. Dat kwam omdat ik het vertrouwen in mijn instincten kwijt was. Dat was volledig beschadigd door het bedrog van Sean. Ik dacht dat ik hem vanbinnen en vanbuiten kende, maar dat bleek duidelijk niet zo te zijn. Door te werken aan mezelf weet ik ook dat ik in een volgende relatie niet achterdochtig ga zijn», luidt het.

Relatie verzwegen

Allison vindt het niet erg dat Sean een nieuwe relatie heeft, maar ze betreurt wél dat hun scheiding nog niet helemaal rond was toen hij al samen was met Maithé. «Of je nu graag samen wil zijn met die persoon of niet, niemand hoort graag dat z’n ex opnieuw de liefde gevonden heeft. Dat is echt shitty om te horen. En het is niet het feit dat hij iemand nieuw heeft dat pijn doet - ik had er geen probleem mee dat hij iemand anders leerde kennen -, maar wel hoe hij het aangepakt heeft. (twijfelt) Laten we zeggen dat het op een heel oneerlijke manier verlopen is... Ik snap niet zo goed dat hij daarover gelogen heeft tegen mij. Een van de meest aantrekkelijke persoonlijkheidskenmerken is direct en eerlijk zijn. Het is toch niet nodig om mij het ene te vertellen en uiteindelijk iets helemaal anders te doen. Het kan me op zich niet zoveel schelen dat hij een nieuwe relatie heeft, ik ga daar niet over oordelen. Maar vertel dat toch eerlijk. Sean en ik kenden elkaar al zo lang, dus als er één iemand is tegen wie hij de waarheid mocht vertellen, dan was ik het wel», zucht ze.

Geen respect meer

Boos is Allison niet meer, maar daar blijft het dan ook bij. «Ik heb geen hard feelings meer naar hem toe. Ik wens hem alle succes en geluk toe. Maar of ik nog respect voor hem heb, is een andere vraag. Kijk, wat gebeurd is, is gebeurd. Ik heb het een plaats gegeven. Alleen had ik liever gehad dat alles op een andere manier was verlopen», besluit ze.