UITTIPS. Brussel verlicht ons gemoed en boekenliefhebbers vieren feest

UITTIPS. Brussel verlicht ons gemoed en boekenliefhebbers vieren feest

Bright Brussels

nog 5 & 6/11

De afdaling richting allerdonkerste dagen is nu definitief ingezet, maar gelukkig verlicht de stad Brussel ons gemoed met Bright Brussels, een lichtfestival met een magische uitstraling. Nog tot en met zaterdag kan je genieten van poëtische lichtkunstwerken die je van de Koningswijk door de Europese wijk en helemaal tot het Jubelpark brengen. De Firefly Field van Studio Toer is een hypnotiserende lichtinstallatie die het de Meeuwssquare laat veranderen in een bewegende zee vol vuurvliegjes. In het Jubelpark hebben de Brusselse kunstenaars Smilansky en Goldschmidt een machtige CUBE laten verrijzen die elke tien minuten zijn geheimen prijsgeeft. In het OFF zijn de meeste installaties gratis, en vergeet vooral niet te kijken welke Brusselse musea hun deuren opengooien voor een nocturne!

bright.brussels

Theater op de Ma r k t

nog t.e.m. 7/11

Nog tot en met zondag zijn wij de piste in, naar het Dommelhof in Neerpelt waar Theater op de Markt een selectie van de allerstrafste dans- en circusvoorstellingen presenteert. Wij verloren alvast ons hart aan ‘Sono io?’ Van Circus Ronaldo, een die ontroerende circusvoorstelling over vader en zoon Ronaldo, maar evengoed over tradities en vernieuwing. Minstens even straf is de acrobatie van Jesse Huygh, een circusartiest die lijdt aan mucoviscidose. Toch beklimt hij, samen met zijn circuspartner Rocio Garrote én een zuurstofapparaat, de Chinese paal. De voorstelling ‘A 2 mètres’ wordt zo een verbluffend bewijs van hoe krachtig ook een fragiel lichaam kan zijn. Je moet het zien om het te geloven… en er stil van te worden.

theateropdemarkt.be

Hoe word ik een viking?

5 & 6/11

Het jeugdfestival Rode Hond komt met een wel heel bijzondere formule voor jonge fans van de Vikingen (en is niet elke negenjarige zot van dat stoere noordelijke volkje?) In Cinema ZED speelt de jeugdfilm ‘Hoe word ik een viking?’, een avonturenfilm over een jongen die een vriendschap aangaat met een meisje van een vijandelijk dorp. Maar… dat is nog niet alles. Voor de film begint trek je samen met de gidsen van Leuven InsideOut eerst zelf door het Leuven ten tijde van de Vikingen. Heb je al gehoord van de grote Slag bij de Dijle, waarbij de Vikingen verslagen werden? Na de wandeling is er even de tijd om iets te drinken en daarna duiken jonge Vikingfans goed geïnformeerd de bioscoopzaal in.

 

rodehond.be

Will Tura

5/11

Voor zoveel kilometers op de teller kan een mens alleen respectvol het hoofd buigen: Will Tura, Vlaanderens keizer van het Vlaamse lied, staat nog steeds op de planken. Vanavond doet hij dat in het Kursaal in Oostende en hij put uit een rijkgevuld repertoire van 725 liedjes. Arthur Blanckaert staat al op het podium sinds zijn negende levensjaar en hij doet dat meer dan zeventig jaar later nog steeds met dezelfde schwung. ‘Ik ben zo eenzaam zonder jou’, ‘Mooi, ‘t leven is mooi’… Met zijn vertrouwde band onder de deskundige leiding van Steve Willaert neemt hij het publiek mee door heel zijn carrière. Petje af, ogen dicht en genieten!

kursaaloostende.be

Feest van het Boek

nog 5 & 6/11

In deze herfstige dagen zijn boeken onze beste vrienden. Dit weekend bereikt het Feest van het Boek een hoogtepunt: over heel Vlaanderen kan je in de winkels van Standaard Boekhandel terecht voor signeersessies, voorleesmomenten, workshops of boekvoorstellingen. Of hele speciale ontmoetingen… zoals in Brugge, waar Bumba (je, de échte!) op bezoek komt en op de foto gaat met kleine lezers. Of in Gent, waar Geronimo Stilton komt vertellen over zijn nieuwe boek. Iets meer mature lezers kunnen dit weekend kennis maken met onder meer journalist Koen Wauters (Leuven), de familie Planckaert (Aalst) of Josse De Pauw (Asse).

 

standaardboekhandel.be