Dit zijn de Netflix Original films om naar uit te kijken in 2022

Dit zijn de Netflix Original films om naar uit te kijken in 2022
Foto Unsplash

Knives Out 2

In 2019 konden we het jaar afsluiten met Rian Johnsons verrassende whodunit ‘Knives Out’. In die film, waarin comedy en detective elkaar ontmoeten in een soort live-actionversie van Cluedo, speelt Daniel Craig een eigenzinnige privédetective met bizarre trekjes die de dood van het hoofd van een excentrieke familie moet onderzoeken. Daarin werd hij vergezeld door een indrukwekkende sterrencast (onder andere Jamie Lee Curtis, Don Johnson, Toni Collette en Chris Evans). ‘Knives Out’ kende zo’n succes dat Netflix 469 miljoen dollar (!) bood voor de rechten van de sequel. Over de vervolgfilm is nog weinig geweten, zelfs de titel is nog onder voorbehoud. Wel wordt een tikje van de sluier opgelicht: zo werd de film opgenomen in Griekenland, neemt Daniel Craig opnieuw rol van de eigenaardige privédetective op en zullen niemand minder dan Janelle Monáe, Kate Hudson en Kathryn Hahn hun opwachting maken.

The Adam Project

‘Free Guy’-regisseur Shawn Levy vormt voor deze Netflix-productie opnieuw een team met Hollywoods lievelingetje Ryan Reynolds. Daarnaast was Levy ook verantwoordelijk voor ‘The Pink Panther’-reboot en ‘The Night at the Museum’. Verwacht je dus aan veel absurde humor, actie en schaamteloos plezier. In de sciencefictionfilm ‘The Adam Project’ keert Ryan Reynolds terug in de tijd om zijn overleden vader (gespeeld door Mark Ruffalo) te confronteren. Ook Jennifer Garner, Catherine Keener en Zoe Saldana maken deel uit van de cast.

White Noise

Net zoals bij zijn vorige succesfilms (Oscarwinnaar ‘Marriage Story’ en ‘Meyerowitz Stories’) het geval was, is ook Noah Baumbachs nieuwste worp een Netflix-productie. Meer nog: de regisseur heeft een exclusiviteitscontract ondertekend met de streaminggigant en zal de komende jaren zijn films enkel nog maar via dat platform uitbrengen. En dat is goed nieuws voor de fans van de betere indiefilm. ‘White Noise’ is gebaseerd op de gelijknamige roman van Don DeLillo (ook bekend van ‘Cosmopolis’) en draait rond een koppel, gespeeld door Adam Driver en Baumbachs echtgenote Greta Gerwig, dat probeert te overleven nadat er een ramp plaatsvindt in hun dorp.