Brussels zomerevenement ‘In the streets’ van start

Brussels zomerevenement ‘In the streets’ van start
Facebook / @inthestreets

Donderdagavond werd het evenement afgetrapt op de Kunstberg, in aanwezigheid van burgemeester Philippe Close, schepen van Sport Benoit Hellings, schepen van Economische Zaken Fabian Maingain en schepen van Openbare Ruimte Ans Persoons. Het openingsspektakel werd toevertrouwd aan choreograaf Sadeck Waff, die het podium betrad voor een optreden met HornDogz, Groove Travellerz en Melodiggerz.

Het muziekfestival Vibe brengt op een maand tijd 130 gratis concerten naar de vijf trappen van Brussel - op de Kunstberg, het Spanjeplein, voor de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal, in de Zwaardstraat en de Baron Hortastraat - die voor de gelegenheid dienst doen als openluchttribunes.

Rollerfun

Een dans op rolschaatsen, gevolg door een rolschaatsfeest, opende de rollerskatepiste van 500 vierkante meter op het De Brouckèreplein, waar het city village Play Down zich bevindt. Het city village Play Up op de hellingen van het Justitiepaleis werd dan weer ingewijd door Jérémy Lorsignol, bronzen medaillewinnaar op de Wereldspelen, en andere parkourbeoefenaars.

Het kunstenparcours Walk bestaat uit twee routes, die de verschillende locaties van het festival met elkaar verbindt en bezoekers leidt langs kunstinstallates bij het Europakruispunt, de Zwarte Toren en de Grote Zavel en twee kunstwerken in de hoogte in de Steenstraat en de Hoogstraat.