Zeker vijf doden en tientallen gewonden bij botsing tussen bus en trein in Tunis

Zeker vijf doden en tientallen gewonden bij botsing tussen bus en trein in Tunis

Bij een botsing tussen een trein en een bus in Tunis zijn zeker vijf doden gevallen. Een dertigtal anderen raakte zwaargewond. Dat maakt de Tunesische minister van Binnenlandse Zaken bekend. Het ongeval gebeurde omstreeks 07.00 uur vanmorgen, in een buitenwijk van Tunis. Een trein botste er op een bus ter hoogte van Sidi Fathallah, op een tiental kilometer van de hoofdstad. De bus, van een regionale openbaarvervoersmaatschappij, viel door de klap in twee stukken uiteen.

Over de identiteit van de vijf dodelijke slachtoffers werd geen officiële informatie vrijgegeven. De 34 gewonden werden volgens het Binnenlandministerie opgenomen in verschillende ziekenhuizen in en rond Tunis.

De nationale spoorwegmaatschappij heeft volgens woordvoerder Hassen Miaadi meteen een onderzoek geopend, om de omstandigheden van het ongeval te achterhalen.

Tunesië is berucht voor zijn onveilige wegen. In het Noord-Afrikaanse land sterven elk jaar meer dan duizend mensen in het verkeer, op een totaal van 11 miljoen inwoners.

Bron: Belga