WTA Cincinnati - Svetlana Kuznetsova treft Madison Keys in finale

WTA Cincinnati - Svetlana Kuznetsova treft Madison Keys in finale

Svetlana Kuznetsova heeft zich zaterdag als eerste geplaatst voor de finale van het Western & Southern Open in Cincinnati (2.944.486 dollar). De Russische veterane, 34, versloeg het Australische eerste reekshoofd Ashleigh Barty (WTA 2) in twee sets. Na 1 uur en 8 minuten stond de 6-2, 6-4 eindstand op het bord. Kuznetsova treft in de finale de Amerikaanse Madison Keys (WTA 18), die het van haar landgenote Sofia Kenin (WTA 22) haalde in 7-5 en 6-4. Svetlana Kuznetsova won in haar lange carrière al achttien WTA-titels waaronder twee grandslams. In 2004 pakte ze de titel op de US Open, vijf jaar later zegevierde ze op Roland Garros. Haar laatste toernooizege dateert van augustus 2018 toen ze het Citi Open in Washington op haar naam schreef.

De Russin is op de wereldranglijst weggezakt naar de 153e plaats en kreeg een wildcard voor de hoofdtabel. Ze speelt zondag de 42e finale uit haar loopbaan. Keys jaagt op haar vijfde triomf. Eerder dit jaar was ze succesvol in Charleston.

Ashleigh Barty (23) won tot dusver zes WTA-titels met als uitschieter Roland Garros eerder dit jaar. Nadien stootte ze voor het eerst door naar de nummer 1-positie op de wereldranglijst. Met ook nog titels in Miami en Birmingham staat Barty's teller dit seizoen voorlopig op drie.

Bron: Belga