WK 2018 - Nigeriaans bondscoach Rohr: "We zijn terug in de race voor de volgende ronde"

WK 2018 - Nigeriaans bondscoach Rohr: "We zijn terug in de race voor de volgende ronde"

Nigeria heeft vrijdag zijn tweede wedstrijd in groep D met 2-0 gewonnen van IJsland. Ahmed Musa scoorde in de Volgograd Arena beide doelpunten voor de Super Eagles. Gernot Rohr, de Duitse bondscoach van Nigeria, was na afloop van de match zeer tevreden over zijn team. IJslands bondscoach Heimir Hallgrimsson geeft de hoop op de kwalificatie nog niet op. Door de zege is Nigeria met drie punten tweede in groep D, na leider Kroatië dat met zes punten al geplaatst is voor de achtste finales. Argentinië en IJsland hebben elk een punt. "We zijn terug in de race voor de volgende ronde", zei een gelukkige Rohr. "Na de eerste helft was ik ontevreden. We speelden gewoon geen voetbal en schoten niet een keer op doel. Maar in de tweede helft waren we veel beter. Ik denk dan ook dat we op basis van de tweede helft de zege verdienen."

Rohr zag ook dat zijn team vorderingen heeft gemaakt ten opzichte van de eerste groepswedstrijd tegen Kroatië, die de Kroaten met 1-0 wonnen. "IJsland is een heel goed team dat zeer georganiseerd speelt. Maar we wisten dat en hebben daarop getraind. Na de nederlaag tegen Kroatië hebben we hard gewerkt. Tegen de Kroaten was ik al tevreden over onze organisatie, maar deze keer was die nog veel beter. Mijn spelers hebben duidelijk begrepen dat ze moesten vechten om de hoop op de volgende ronde te behouden", besloot Rohr.

De IJslandse bondscoach Heimir Hallgrimsson vond dan weer dat zijn spelers loom waren. "Misschien kwam dat door de warmte. De temperatuur bedroeg meer dan dertig graden. De warmte kan dus een rol gespeeld hebben", zei Hallgrimsson. "Het was een zeer moeilijke wedstrijd. Nigeria speelde goed en was moeilijk te verslaan. Maar we kunnen beter voetballen dan vandaag. Dat hebben we al meermaals bewezen."

Ondanks de nederlaag maakt IJsland nog steeds kans op de kwalificatie voor de achtste finales. "We wisten op voorhand dat we waarschijnlijk een wedstrijd in de groepsfase zouden verliezen. We moeten nu winnen van Kroatië, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. De voorbije vier jaar hebben we al vier keer tegen hen gespeeld. We zijn zoals een koppel dat altijd wil scheiden, maar uiteindelijk toch samen blijft. In de WK-kwalificatieronde wonnen we een keer van de Kroaten en verloren we een keer, maar eindigden we toch eerste in onze groep. Dat geeft ons hoop", besloot Hallgrimsson.

Bron: Belga