Voetbalbond verhuist hele werking naar Tubeke

Voetbalbond verhuist hele werking naar Tubeke

De Belgische voetbalbond (KBVB) zal zijn hele werking naar Tubeke verhuizen. Dat heeft Peter Bossaert, sinds vorige maand CEO van de KBVB, bekendgemaakt op een persmoment in het Belgian Football Center in de Waals-Brabantse gemeente. De voetbalbond werkt op dit moment vanuit twee locaties. In Brussel staat in de buurt van het Koning Boudewijnstadion het bondsgebouw. In dit 'Glazen Huis', al wat verouderd, is vooral de administratie actief. Enkele jaren geleden opende de KBVB in Tubeke ook het Belgian Football Center, waar vooral sportief gewerkt wordt. De verschillende nationale ploegen hebben er onder meer hun uitvalsbasis.

De KBVB zal in de toekomst alles centraliseren in Tubeke. "We zullen Brussel verlaten en een nieuw bondsgebouw neerpoten in Tubeke", vertelde Bossaert. "We zullen het complex ook uitbreiden met vier nieuwe velden. Zo willen we zorgen voor nog betere faciliteiten voor onze spelers, bijvoorbeeld met oog op het EK 2020. Ons gebouw in Brussel zal verkocht worden."

Bossaert heeft voorlopig geen strakke termijn voor ogen. "We willen onze plannen zo snel mogelijk uitvoeren. Vergunningen en soortgelijke zaken moeten aangevraagd worden, maar laten we zeggen dat we op ongeveer twee jaar mikken. Tubeke moet het centrum van de Belgische sportwereld worden, met ook nog de wielerbond die plannen heeft om vanop dezelfde site te werken."

Bron: Belga