Trump bezoekt Verenigd Koninkrijk daags na EU-referendum

Trump bezoekt Verenigd Koninkrijk daags na EU-referendum

De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump brengt op 24 juni, een dag na het Britse referendum over het lidmaatschap van de Europese Unie, een bezoek aan Groot-Brittannië. Trump zal in Schotland een nieuwe golfbaan inhuldigen. Donald Trump, eigenaar van verschillende golfterreinen in het Verenigd Koninkrijk, komt op 24 juni de Schotse golfbaan "Trump Turnburry" inhuldigen. In een persbericht vandaag verklaart de vastgoedmagnaat "erg fier" te zijn en "uit te kijken naar de openingsceremonie". Het bezoek van Trump valt samen met de bekendmaking van de resultaten van het Britse referendum over het lidmaatschap van de Europese Unie, dat op 23 juni plaatsvindt.

Het wordt het eerste bezoek van Trump sinds de Britse eerste minister David Cameron eind vorig jaar felle kritiek uitte op zijn voorstel om de Amerikaanse grenzen te sluiten voor moslims. Cameron noemde die uitspraken toen "dom en fout" en stelde dat als Trump naar Groot-Brittannië zou komen, "de Britten zich tegen hem zouden verenigen".

Vorige maand verklaarde Cameron echter dat Trump wel welkom is in in Downing Street als hij de officiële presidentskandidaat van de Republikeinen wordt, al bleef de Britse premier erbij dat hij Trump "gevaarlijk" vindt.

Trump is de enige nog overblijvende Republikeinse presidentskandidaat voor het Witte Huis. Vorige week overschreed hij de kaap van 1.237 afgevaardigden, nodig voor de automatische investituur voor de strijd om het Witte Huis op de partijconventie in juli.

Bron: Belga