Tientallen doden bij luchtaanvallen op IS-bolwerk al-Raqqa

Bij zware luchtaanvallen op het IS-bolwerk al-Raqqa in het noorden van Syrië zijn minstens 44 mensen omgekomen. Onder de slachtoffers bevonden zich 39 burgers, onder wie zeven vrouwen en vijf kinderen. Dat deelde de anti-Assadsite Syrisch Observatorium voor Mensenrechten (SOHR) vandaag mee. Ook vijf politieagenten van de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) werden gedood. Zeker 40 mensen liepen verwondingen op. Volgens het informatiebureau van de soennitische moslim Rami Abdelrahman werden de bombardementen uitgevoerd door het Syrisch regime of de Russische luchtmacht. "Maar we weten uit het verleden dat de Syrische luchtmacht niet in staat is tot dergelijke aanvallen". Hij beschikt over duidelijke aanwijzingen dat de door de VS geleide coalitie niet verantwoordelijk is voor de luchtaanvallen.

Gisteren waren bij luchtbombardementen op al-Raqqa al 16 mensen omgekomen, onder hen ook 8 kinderen. Rusland had deze week het merendeel van zijn troepen uit Syrië teruggetrokken, maar voert ter ondersteuning van het regime nog steeds luchtaanvallen uit in het land.

Het drie weken geleden afgekondigde bestand geldt niet voor IS en het al-Nusra Front, het Syrisch filiaal van het terreurnetwerk al-Qaida.

Bron: Belga