Tien doden bij schietpartij in Braziliaanse school

Tien doden bij schietpartij in Braziliaanse school

Bij een schietpartij in een Braziliaanse school zijn minstens tien mensen omgekomen. Twee gemaskerde jongeren drongen vandaag een school in de stad Suzano in de deelstaat São Paulo binnen en openden het vuur, aldus de politie. Zeven scholieren en een medewerker van de school vonden de dood. Daarna beroofden de daders zichzelf van het leven. "Acht mensen stierven ter plaatse, inclusief de twee aanvallers die zelfmoord pleegden", zei een woordvoerder van de paramilitaire politie. "Twee gewonden waren bij aankomst in het ziekenhuis overleden. Er zijn ook vijftien gewonden gevallen".

"Ik heb net het trieste nieuws vernnomen, dat kinderen in de staatsschool Professor Raul Brasi in Suzano werden vermoord. Ik schrap al mijn afspraken en begeef me onmiddellijk naar Suzano", twitterde de gouverneur van São Paulo, João Doria. "Ik heb onmiddellijk de opdracht gegeven alle slachtoffers en hun families te ondersteunen. Erg triest".

Het motief van de daders is voorlopig onduidelijk. Volgens de krant O Globo telt de openbare school Raul Brasil in de grote omgeving van São Paulo rond de duizend leerlingen van elf tot achttien jaar en een honderdtal leerkrachten en ander personeel.

In het schoolgebouw ontdekte de politie een boog en pijl en flessen die als brandbommen konden dienen, schrijft de nieuwssite G1. Bovendien troffen de agenten een koffer met kabels aan. De ontmijningsdienst werd opgetrommeld.

Kort voordat de daders het vuur in de school openden, werd de politie verwittigd dat er in de buurt schoten waren gehoord. "We weten nog niet of dit verband houdt met de schietpartij op school", zei een woordvoerder van de paramilitaire politie.

De nieuwe president Jair Bolsonaro had kort na zijn aantreden in januari het bezit van vuurwapens geliberaliseerd, een omstreden maatregel die hij tijdens zijn verkiezingscampagne had beloofd.

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Bron: Belga