Teleurgestelde Boateng heeft begrip voor beslissing Löw

Teleurgestelde Boateng heeft begrip voor beslissing Löw

Jerôme Boateng heeft vandaag via Twitter laten weten teleurgesteld te zijn met het nieuws niet meer opgeroepen te zullen worden door bondscoach Joachim Löw, maar begrijpt de beslissing. Boateng, en zijn ploeggenoten van bij Bayern Munchen Mats Hummels en Thomas Müller, kregen vandaag te horen van Löw niet meer geselecteerd te zullen worden voor het Duitse nationale elftal. Löw wil, met het oog op het EK van 2020, inzetten op de jeugd.

"Ik ben droevig omwille van dit nieuws, want het was altijd een geweldige ervaring om mijn land te mogen verdedigen", liet Boateng weten via Twitter. "Toch begrijp ik de bondscoach zijn beslissing. Ik had liever op een andere manier afscheid genomen, maar wens het team nog veel succes in de toekomst."

Het trio won samen de Wereldbeker in 2014, maar ging het daaropvolgende WK oneervol onderuit in de eerste ronde. De 30-jarige Boateng was vanwege blessures eind vorig jaar al uit de selectie gelaten voor de interlands tegen Rusland en Nederland en zal dus geen comeback meer maken bij de Mannschaft.

Bron: Belga