Senator Tim Kaine grootste kanshebber om running mate van Hillary Clinton te worden

Senator Tim Kaine grootste kanshebber om running mate van Hillary Clinton te worden

Tim Kaine, senator uit Virginia, wordt volgens verscheidene Amerikaanse media als de favoriet beschouwd om de running mate te worden van Hillary Clinton, de Democratische kandidate voor het presidentschap van de Verenigde Staten. Clinton zou haar keuze vrijdag bekendmaken in een boodschap aan haar aanhangers. The Wall Street Journal en The New York Times halen verscheidene Democraten dicht bij de kandidate aan, die ervan overtuigd zijn dat de gewezen minister van Buitenlandse Zaken van de regering-Obama voor de voormalige gouverneur van Virginia zal kiezen.

Tim Kaine (58), katholiek en afgestudeerd aan de prestigieuze Harvard Law School, spreekt vlot Spaans en heeft een stevige aanleg voor politiek. "Hij heeft nog nooit een verkiezing verloren", merkte Hillary Clinton onlangs op. "Hij was een burgemeester en gouverneur met niveau en is een van de meest gerespecteerde senatoren die ik ken." Dat Kaine verankerd is in een swingstaat, speelt ook in zijn voordeel.

Onder de andere mogelijke kandidaten zijn ex-gouverneur Tom Vilsack van de staat Iowa, minister van Arbeid Tom Perez, de gepensioneerde generaal James Stavridis en senatrice Elizabeth Warren uit Massachusetts.

Bron: Belga