Schietpartijen VS - Zes agenten gewond na schietpartij in Philadelphia: verdachte opgepakt

Minstens zes politieagenten zijn woensdag gewond geraakt bij een schietpartij in Philadelphia in de Amerikaanse staat Pennsylvania. De verdachte verschanste zich urenlang in een gebouw, maar gaf zich uiteindelijk over. De schietpartij begon woensdag rond 16.30 uur lokale tijd, toen agenten naar een huis trokken in het kader van een drugszaak. Ze werden er echter onthaald op een kogelregen.

Minstens zes agenten raakten gewond, maar ze zijn niet in levensgevaar. "De agenten werden op verschillende plaatsen in het lichaam geraakt maar gelukkig gaat iedereen het halen", zei politiecommissaris van Philadelphia Richard Ross tijdens een persconferentie. Intussen zouden de geraakte agenten het ziekenhuis hebben verlaten. Drie andere agenten kwetsten zich toen ze dekking zochten.

De verdachte verschanste zich nadien urenlang in een huis in de buurt Nicetown-Tioga en er werd nog heen en weer geschoten. De buurt werd hermetisch afgesloten.

Uiteindelijk gaf de man zich in de nacht van woensdag op donderdag over. Op televisie was te zien hoe hij met zijn armen omhoog het huis verliet.

Bron: Belga