Sa Pinto opnieuw naar tribunes gestuurd tijdens oefenduel tegen Düsseldorf

Standard heeft vandaag in het Spaanse Marbella een oefenwedstrijd met 1-3 gewonnen van de Duitse tweedeklasser Fortuna Düsseldorf. Standard-coach Ricardo Sa Pinto toonde zich opnieuw van zijn minst goede kant. De Portugees werd al na zes minuten naar de tribunes gestuurd na het doelpunt van de Duitsers. Sa Pinto vond dat er een overtreding werd begaan bij de 1-0 van de Duitsers, die Benito Raman - door Standard verhuurd aan Düsseldorf - op de tribunes hielden. De Standard-coach rende het veld op om verhaal te halen bij de scheidsrechter, werd door hem naar de tribunes gestuurd, waarop hij aan de rand van het veld nog enkele kegeltjes omver trapte. Een kwartier later werd ook Sa Pinto's assistent Rui Mota naar de tribunes verwezen. De Zweedse spits Emir Kujovic, die in het najaar van 2016 nog een half jaar onder contract stond bij AA Gent, was de maker van het discutabele doelpunt.

De Rouches toonden zich niet aangeslagen door de achterstand en reageerden in het slot van de eerste helft. Eerst hing Sa (35.) met een kopbaldoelpunt de bordjes op gelijke hoogte, vervolgens passeerde Giesselmann (37.) zijn eigen doelman. Zo gingen de Luikenaars rusten met een 1-2 voorsprong. Na rust verzilverde Standard zijn overwicht met een derde treffer, van Mpoku (58.).

Fortuna Düsseldorf staat momenteel aan de leiding in de Tweede Bundesliga, met 34 punten. Eerste achtervolgers Kiel en Nürnberg tellen één puntje minder.