Ronde van Zwitserland - Démare doet vertrouwen op voor Tour: "Het zit goed"

Ronde van Zwitserland - Démare doet vertrouwen op voor Tour: "Het zit goed"

Met zijn sprintoverwinning in de voorlaatste etappe van de Ronde van Zwitserland deed Frans kampioen Arnaud Démare een flinke slok vertrouwen op voor de nakende Ronde van Frankrijk. "Dit was de enige echte sprintkans in deze Ronde van Zwitserland. En ik heb ze niet gemist", genoot Démare. "Ik werd majestueus naar de spurt geleid. Dankzij mijn treintje met Olivier Le Gac, Davide Cimolai, Ramon (Sinkeldam) en Jacopo (Guarnieri) ging het heel snel. Ik ben heel blij dat ik hier een rit kan winnen, want deze Ronde van Zwitserland ligt qua niveau van het peloton heel dicht bij de Tour. Het is quasi identiek."

Démare had sinds Parijs-Roubaix niet meer gekoerst toen hij afgelopen weekend aan de start verscheen. "Negen weken zonder competitie, dat was lang. Ik had wel goed gewerkt op stage, maar miste nog wat punch en ritme om al goed te zijn in de koers. Maar er waren negen koersdagen: ik heb mijn tijd genomen, ik nam de etappes dag per dag zoals ze kwamen. Wetende dat er één echte massasprint zou zijn: vandaag."

Démare wordt in de Tour de kopman bij zijn Groupama-FDJ. "Dit is het moment waardoor ik weet: ik ben goed voorbereid. Het zit goed in mijn kopje en binnen 15 dagen is er ook nog het Frans kampioenschap. Dit is perfect."

Bron: Belga