Ronde van de Algarve - Philipsen sprint naar plek 3 na Groenewegen en Démare

Ronde van de Algarve - Philipsen sprint naar plek 3 na Groenewegen en Démare

De jonge Limburger Jasper Philipsen (UAE-Team Emirates) heeft zaterdag opnieuw zijn sprinttalent getoond in de vierde etappe van de Ronde van de Algarve (2.BC). Hij werd in een massasprint derde na ritwinnaar Dylan Groenewegen en Arnaud Démare. Eén Belg ging niet van start in de vierde etappe tussen Albufeira en Tavira: Julien Vermote (Dimension Data) was ziek. Tijdens de rit moesten de Belgen wel vol aan de bak, want achter de rug van vijf vroege vluchters van lokale ploegen was Deceuninck - Quick-Step net als Jumbo-Visma en Groupama-FDJ erg actief.

In een hectische sprint kwam de winnaar van de openingsetappe, de Nederlander Fabio Jakobsen, echter niet verder dan de elfde plaats. Voor winst was niemand opgewassen tegen zijn landgenoot Groenewegen, die ook vorig jaar de rit met aankomst in Tavira won. De 20-jarige Philipsen plaatste zich als derde tussen twee renners met naam en faam als sprinter: de Fransman Démare en de Duitser Pascal Ackermann (4e).

De Sloveen Tadej Pogacar, een ploeg- en leeftijdsgenoot van Philipsen, behoudt de leiding in het algemene klassement. Zondag wordt de vijfde en laatste rit van de Ronde van de Algarve afgewerkt, een etappe van 173 km van Faro naar Malhao, met aankomst bovenop een helling van eerste categorie.

Bron: Belga