Rohan Dennis legt statement af maar blijft vaag over opgave: "Mijn gevoel deed me opgeven"

Rohan Dennis legt statement af maar blijft vaag over opgave: "Mijn gevoel deed me opgeven"

Rohan Dennis (Bahrain-Merida), de wereldkampioen tijdrijden en één van de grote favorieten voor de individuele tijdrit in de Tour vandaag in en om Pau, gaf gisteren tijdens de twaalfde etappe in de Tour de France verrassend op. Fysieke problemen leken niet aan de grondslag van de opgave te liggen, maar de Australiër wilde ook niet kwijt wat wel de reden was. "Ik ben heel teleurgesteld de race moeten verlaten", legde Dennis uit op de teamwebsite. "Natuurlijk was de tijdrit een groot doel in deze Tour, zowel voor mij als voor het team. Maar gezien mijn huidige gevoel vond ik het de beste beslissing op te geven. Ik wens mijn teammaats alle succes in de rest van de Tour en dank alle fans die sinds de start in Brussel voor mij gesupporterd hebben. Ik hoop de komende seizoenen opnieuw te starten in de grootste race op aarde."

Teambaas Gorazd Stangelj liet na afloop van de twaalfde etappe weten dat het afhaken van Dennis in elk geval niets met zijn fysieke conditie te maken had. De Sloveen zei "verward en teleurgesteld" te zijn. Dennis zou onder meer ontevreden zijn over zijn materiaal. "Hij wil alles 100 procent in orde hebben. Dat is niet altijd even makkelijk", zei Stangelj.

Bij afwezigheid van Dennis lijkt Wout van Aert (Jumbo-Visma) vandaag de grote favoriet in de tijdrit van 27,2 km in en om Pau. De Belgische kampioen tijdrijden won een maand geleden een vergelijkbare rit tegen de chrono in het Critérium du Dauphiné.

Bron: Belga