"Rapport Mueller levert geen enkel bewijs van Russische inmenging"

"Rapport Mueller levert geen enkel bewijs van Russische inmenging"

Het rapport van de Amerikaanse speciaal aanklager Robert Mueller, die donderdag zijn langverwachte conclusies bekendmaakte, bevat "geen bewijs" van Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen van 2016. Dat zei het Kremlin.

"In het algemeen bevat het rapport nog steeds geen onderbouwd bewijs dat Rusland heeft geïntervenieerd in het verkiezingsproces in de Verenigde Staten", zei Kremlinwoordvoerder Dmitri Peskov aan verslaggevers.

"Vanaf het begin van dit onderzoek hebben we gezegd dat wat de onderzoekers ook doen, ze geen enkele inmenging zullen vinden (...) omdat er geen is geweest", vervolgde Peskov, die zei dat dit rapport dit "bevestigt".

In het lijvige rapport waar hij 22 maanden aan werkte, bevestigt Mueller het bestaan "van "vele banden" tussen Rusland en campagneleden van Donald Trump, maar van inmenging is er geen sprake.

Het Mueller-rapport zegt wel dat "de Russische staat "zich op systematisch moeide met de presidentsverkiezingen van 2016", eerst door een campagne op sociale netwerken die Donald Trump begunstigde, en vervolgens door de berichten van de Democratische Partij te hacken. Het Kremlin heeft dat altijd ontkend.

Bron: Belga