Proces van militaire leider Hezbollah gaat door ondanks vermeende dood

Proces van militaire leider Hezbollah gaat door ondanks vermeende dood

Het Speciaal Tribunaal voor Libanon, kortweg het Libanontribunaal, heeft beslist het proces van de militaire Hezbollah-leider Mustafa Badreddine, die beschuldigd wordt van de moord op de voormalige Libanese premier Hariri verder te zetten, "in afwachting van meer informatie van de Libanese autoriteiten over zijn dood die midden mei werd aangekondigd. "De rechters achten de elementen waarover zij beschikken onvoldoende om te concluderen dat Badreddine effectief dood is", zei de kamer samengesteld uit drie rechters woensdagavond in een verklaring.

Volgens de sjiitische beweging kwam Mustafa Badreddine twee weken geleden om in mysterieuze omstandigheden, bij een aanslag door jihadisten in de buurt van de luchthaven van Damascus.

Badreddine wordt beschouwd als "het brein" achter de aanval op de voormalige Libanese premier die in 2005 gedood werd in Beiroet, en is een van de vijf verdachten op het proces dat in januari 2014 van start ging voor een rechtbank die speciaal opgericht werd om de moord uit te klaren.

"De verzoeken van het Openbaar Ministerie aan de Libanese autoriteiten om bijstand en extra informatie over Badreddine wachten nog steeds op een antwoord", zo voegde het Libanontribunaal toe, dat ook aangaf elk extra element te zullen onderzoeken.

Bron: Belga