Proces over aanslag op Bardo-museum gaat van start

Proces over aanslag op Bardo-museum gaat van start

Het proces over de aanslag op het Bardo-museum is dinsdag in het geheim geopend in de Tunesische stad Tunis, maar werd meteen al voor onbepaalde duur uitgesteld. De hoorzitting was vooraf niet aangekondigd, en ging dinsdagochtend van start in de rechtbank van eerste aanleg in de stad Tunis. Dat gebeurde volgens advocaat Samir Ben Amor in aanwezigheid van 21 gearresteerde beklaagden, onder hen ook twee vrouwen.

Drie beklaagden die nog in vrijheid zijn, kwamen niet opdagen. Een dertigtal personen wordt bij verstek vervolgd, wist Rafik Ghak, een andere advocaat van de verdediging. De identiteit van de beklaagden is nog niet bekend. Volgens dezelfde bronnen werd het proces dinsdag voor onbepaalde duur uitgesteld, en moet het parket nu een datum voor de volgende zitting vastleggen.

Eind 2016 kondigde het parket aan dat de onderzoeksrechter zijn onderzoek beëindigd had, en dat het proces in de loop van 2017 zou starten. Meer details werden toen niet gegeven. Bij de aanslag op het Bardo-museum op 18 maart 2015 werden 21 buitenlandse toeristen, waaronder ook een Belg, en een Tunesische politieagent gedood door twee aanvallers. Islamitische Staat eiste de aanslag op.

Bron: Belga