Primeira Liga - Sinisa Mihajlovic is nieuwe coach Sporting Lissabon

Primeira Liga - Sinisa Mihajlovic is nieuwe coach Sporting Lissabon

Sinisa Mihajlovic (49) is de nieuwe coach van het in crisis verkerende Sporting Lissabon. De Serviër ondertekende een driejarig contract. Dat heeft de Portugese topclub maandag bekendgemaakt. Mihajlovic is de opvolger van Jorge Jesus, die vertrok naar Al-Hilal, de kampioen van Saoedi-Arabië. De voormalige Servische international coachte eerder Italiaanse clubs zoals AC Milan en Fiorentina, en de Servische nationale ploeg. In januari werd hij ontslagen bij Torino.

Sporting Lissabon verkeert momenteel in crisis. Midden mei vielen enkele supporters de coach en spelers aan op training om zo hun onvrede te uiten over de sportieve gang van zaken. Sindsdien hebben negen spelers, onder wie de Portugese internationals Rui Patricio, William Carvalho, Bruno Fernandes en Gelson Martins, hun contract laten verbreken.

Vorige week werd voorzitter Bruno de Carvalho uit zijn functie ontheven door een clubinstantie. Maar hij vecht die beslissing aan en weigert op te stappen. De socio's van Sporting proberen komende zaterdag een uitweg uit de crisis te vinden op een algemene vergadering.

Bron: Belga