"Noord-Korea heeft minister van onderwijs geëxecuteerd"

"Noord-Korea heeft minister van onderwijs geëxecuteerd"

Noord-Korea heeft vorige maand zijn minister van Onderwijs Kim Yong-Jin geëxecuteerd omdat die "slecht gedrag" vertoonde tijdens een parlementszitting in juni. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persagentschap Yonhap op gezag van de woordvoerder van het Zuid-Koreaanse ministerie van Eenmaking. De 63-jarige Kim Yong-jin werd geëxecuteerd door een vuurpeloton, aldus een andere anonieme bron binnen het ministerie. Hij zou ervan beschuldigd zijn "slecht gedrag tegenover de partij" te vertonen en "anti-revolutionair" te zijn. Daarnaast werden twee hoge verantwoordelijken een maand naar een boerderij gestuurd om "heropgevoed" te worden.

Gisteren verklaarde de Zuid-Koreaanse krant JoongAng Ilbo ook al dat twee Noord-Koreaanse verantwoordelijken geëxecuteerd zouden zijn.

Sinds de huidige leider Kim Jong-un in 2011 aan de macht kwam, zouden al verschillende verantwoordelijken van het regime geëxecuteerd zijn. Zo zou zijn oom Jang Song in 2013 geëxecuteerd zijn voor "anti-revolutionaire" daden, aldus de Noord-Koreaanse staatsmedia. Het is echter moeilijk om in Noord-Korea dergelijke informatie via een onafhankelijke bron bevestigd te krijgen.

Bron: Belga