Nog drie vrouwen beweren dat ze zwijggeld kregen na verhouding met Trump

Nog drie vrouwen beweren dat ze zwijggeld kregen na verhouding met Trump

Michael Avenatti, de advocaat van pornoactrice Stormy Daniels, zegt dat hij nog drie andere vrouwen vertegenwoordigt die zeggen geld te hebben gekregen om te zwijgen over hun relatie met Donald Trump. Dat heeft hij duidelijk gemaakt op Twitter. "Nog eens drie vrouwen. Allemaal hebben ze zwijggeld gekregen", zo luidt het in een tweet van Avenatti. "Het is tijd dat Michael Cohen (de vroegere persoonlijke advocaat van Trump, nvdr.) en Donald Trump 100 procent eerlijk worden ten opzichte van het Amerikaanse volk."

Aan journalisten verduidelijkte de advocaat dat de vrouwen geld hadden gekregen "om te zwijgen, vóór de presidentsverkiezingen van 2016", die gewonnen werden door huidig Amerikaans president Donald Trump. Meer details wenst hij niet te geven. Op de vraag of hij bewijzen heeft voor de bewering van de vrouwen, luidt het antwoord kortweg "ja".

Avenatti speelde tot nu enkel een rol als advocaat van Stormy Daniels, die in het echt Stephanie Clifford heet. Daniels zegt dat ze in 2006 een relatie had met Trump, maar dat zwijggeld - zowat 130.000 dollar - moest verhinderen dat ze de affaire in de openbaarheid zou brengen. Er is een juridisch steekspel bezig over de zaak.

Bron: Belga