Nieuwe Japanse keizer toont zich voor het eerst aan het volk

Nieuwe Japanse keizer toont zich voor het eerst aan het volk

De nieuwe keizer van Japan, Naruhito, heeft zich zaterdag voor het eerst sinds zijn aantreden aan het volk getoond. Tienduizenden mensen zagen hoe hij verscheen op het balkon van het keizerlijk paleis. In zijn eerste publieke toespraak riep de kersverse keizer op tot wereldvrede. "Ik hoop van harte dat ons land, hand in hand met andere landen, op zoek gaat naar wereldwijde vrede en meer ontwikkeling", sprak de 59-jarige Naruhito. Hij volgde vorige woensdag zijn vader Akihito op, die vrijwillig troonsafstand deed.

Naruhito werd op het balkon geflankeerd door zijn vrouw Masako, zijn jongere broer kroonprins Akishino en diens vrouw, kroonprinses Kiko.

De keizerlijke familie zal zaterdag in totaal zes keer op het balkon verschijnen. Het is een van de weinige keren dat het Japanse volk dichtbij het keizerlijke paleis kan komen.

Naruhito is de 126ste keizer van Japan. Met zijn troonsbestijging startte ook een nieuw tijdperk in het land van de rijzende zon: het tijdperk van Reiwa, wat staat voor de mooie harmonie.

Bron: Belga