Nieuw album van Asterix heet 'De dochter van Vercingetorix'

Nieuw album van Asterix heet 'De dochter van Vercingetorix'

Het 38e album met de avonturen Asterix, waarvan de wereldwijde release is gepland op 24 oktober, krijgt de titel 'De dochter van Vercingetorix' en zal gepaard gaan met een uitzonderlijke oplage van meer dan 5 miljoen exemplaren. Dat heeft zijn uitgever Les Éditions Albert René vandaag meegedeeld. "Op 24 oktober verschijnen Asterix en Obelix terug in een nieuw avontuur dat 'De dochter van Vercingetorix' zat heten", verklaarde Les Éditions Albert-René vandaag tijdens een persconferentie in het Parc Astérix ten noorden van Parijs. Zoals gebruikelijk was de uitgever erg schaars over de details in dit nieuwe album, dat net zoals de vorige drie werd verwezenlijkt door de tandem Jean-Yves Ferri (scenario) en Didier Conrad (tekeningen).

De release van een nieuwe Asterix -elke twee jaar een nieuw album- is nog steeds een fenomeen in de uitgeverswereld. Geen enkele andere strip heeft zo'n grote oplage in de Franstalige stripwereld. Het 38e album met van de avonturen van de beroemde Gallische helden, die 60 jaar geleden werden bedacht door René Goscinny en Albert Uderzo, krijgt een uitzonderlijke oplage van meer dan 5 miljoen exemplaren.

Tussen de release van elk nieuw album worden jaarlijks meer dan 600.000 exemplaren van een van de avonturen van Asterix verkocht. Sinds de eerste avonturen in 1959 zijn wereldwijd 380 miljoen albums verkocht. De albums zijn in meer dan honderd talen vertaald.

Bron: Belga