Na invallen bij terreurverdachten in Duitsland blijven drie verdachten in de cel

Na invallen bij terreurverdachten in Duitsland blijven drie verdachten in de cel

Na razzia's in de Duitse steden Keulen en Düren wegens mogelijke terreurplannen blijven drie verdachten in de cel. Twee van hen stonden bekend als islamistische risicopersonen, een derde is een bekeerling uit hun omgeving. Een andere verdachte daarentegen zou inmiddels weer vrij zijn, zegt de politie van Keulen vandaag. In de Duitse bondsstaat Noordrijn-Westfalen is het mogelijk om iemand tot veertien dagen lang in hechtenis te nemen met toestemming van een rechter. Die termijn kan nog met veertien dagen verlengd worden.

De politie had gisteren bij huiszoekingen in in totaal zeven gebouwen zes mannen opgepakt. "We hebben momenteel informatie, waarover we niet uitweiden, dat een aanslag op til stond", zei politiebaas Klaus-Stephan Becker. Twee mannen kwamen vrij snel weer vrij, een derde volgde dus later.

De minister van Binnenlandse Zaken van Noordrijn-Westfalen, Herbert Reul, zei donderdag dat er "geen aanwijzingen zijn voor een concrete plaats van aanslag, een concreet tijdstip of een concreet soort aanslag".

De politie had wel aanwijzingen dat de gearresteerde mannen "mogelijk een terreuraanslag konden plannen". Bij de huiszoekingen zouden er nieuwe informatie en bewijsmateriaal gevonden zijn.

Bron: Belga