Minstens 46 mensen komen om bij hevig onweer India

Minstens 46 mensen komen om bij hevig onweer India

Zware stormen in noordelijk en oostelijk India hebben al minstens 46 mensenlevens geëist. Dat deelden de Indiase autoriteiten dinsdag mee. Negentien mensen kwamen om in de oostelijke deelstaat van India, Bihar, van wie elf overleden zijn ten gevolge van blikseminslagen, zei de overheidsorganisatie National Disaster Management Authority (NDMA). Volgens nieuwsverslagen heeft de storm in het naburige Jharkhand het leven gekost aan twaalf mensen en hebben blikseminslagen 28 gewonden veroorzaakt.

In de noordelijke staat Uttar Pradesh vielen vijftien doden, zei het NDMA. De meeste dodelijke slachtoffers zijn gevallen door blikseminslagen en instortende huizen.

De storm ving gisterenavond aan en ging gepaard met hevige regenval, krachtige windstoten en blikseminslagen die bomen, electriciteitspalen, tijdelijke constructies en daken hebben neergehaald.

De Indiase weerdienst voorspelt dat de stormen in de regio van Uttar Pradesh zullen aanhouden tot en met morgen.

Zomerse stofstormen gepaard met krachtige winden zijn veel voorkomend in aanvang van het moessonseizoen in India. Eerder deze maand teisterde hevig onweer verschillende staten, waaronder Uttar Pradesh, waarbij meer dan 180 mensen om het leven kwamen.

Bron: Belga