Minstens 32 doden bij zelfmoordaanslag op betogers in Afghanistan

Minstens 32 doden bij zelfmoordaanslag op betogers in Afghanistan

Bij een zelfmoordaanslag tegen betogers bij Jalalabad, in het oosten van Afghanistan in de provincie Nangahar, zijn vandaag minstens 32 mensen gedood en 128 anderen gewond geraakt. Dat heeft de woordvoerder van de lokale gezondheidsinstanties gemeld. In een eerdere balans was eerst sprake sprake van acht en later negentien doden. "Een kamikaze bracht zichzelf om 13.00 uur (plaatselijke tijd) tot ontploffing tussen de betogers. Er zijn minstens acht doden en 33 gewonden", had Ataullah Khogyani, de woordvoerder van de gouverneur, gezegd.

De betogers waren bij de grens met Pakistan bijeengekomen en blokkeerden de weg tussen beide landen om te protesteren tegen de benoeming van een nieuwe politiechef. Een getuige spreekt van een honderdtal aanwezige demonstranten toen de bom explodeerde.

Vanmorgen waren bij een dubbele aanslag op een meisjesschool in Jalalabad al een dode en vier gewonden gevallen. Een eerste explosie deed zich rond 08.30 uur (plaatselijke tijd) aan de Malika Omairaschool voor. Een tweede explosie volgde toen leerlingen van een naburige jongensschool toesnelden.

Bron: Belga