Mikaela Shiffrin opent Spelen met goud in reuzenslalom

De Amerikaanse Mikaela Shiffrin heeft vandaag goud veroverd in de reuzenslalom bij de vrouwen op de Olympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang. De 22-jarige Shiffrin was in het Yongpyong Alpine Centre de meest constante van alle deelneemsters, met een tweede plaats in de eerste run en een vierde stek in de tweede. Met een totaaltijd van 2:20.02 achter haar naam haalde ze het met een voorsprong van 39 honderdsten van een seconde van de verrassende Noorse Ragnhild Mowinckel. Het brons ging naar de Italiaanse Federica Brignone. Dat zijn meteen ook de eerste medailles in het skiën bij de vrouwen op deze Spelen. De reuzenslalom stond aanvankelijk maandag op het programma, maar werd wegens de felle wind verplaatst naar vandaag.

Als troonopvolgster van Lindsey Vonn is Shiffrin met heel wat ambities naar Pyeongchang afgezakt. De Amerikaanse is nu al een sensatie in de skiwereld en mikt in Zuid-Korea op liefst vier medailles. Vier jaar geleden in het Russische Sotsji kroonde ze zich reeds tot de jongste olympisch kampioene ooit op de slalom, het onderdeel dat morgen reeds op het programma staat. In die discipline is Shiffrin drievoudig wereldkampioene.

Met Kim Vanreusel verscheen er ook één landgenote aan de start van de reuzenslalom. Bij haar olympisch debuut werd ze 41e in de eerste run, de tweede run moet ze nog afwerken.

Bron: Belga