Manchester United en FC Barcelona voeren heuse ticketoorlog

Manchester United en FC Barcelona voeren heuse ticketoorlog

Iets minder dan drie weken voor de heenwedstrijd in de clash van de kwartfinales van de Champions League tussen Manchester United en FC Barcelona zijn de vijandelijkheden tussen beide teams al gestart. Zo kwam ManU onlangs te weten dat Barcelona voor de terugwedstrijd van een week later in Nou Camp de Engelse fans liefst 118,7 euro wil laten betalen voor een ticket. Als reactie daarop verhoogden ook de Mancunians de ticketprijzen voor de bezoekende fans in de heenwedstrijd op Old Trafford tot hetzelfde bedrag. De verhoogde inkomsten die zo gegenereerd worden, vloeien deels terug naar de Engelse fans die de verplaatsing naar de Catalaanse hoofdplaats maken. In plaats van 118,7 euro per ticket moeten ze net iets meer dan 87 euro betalen, de rest neemt Manchester United voor zijn rekening.

"Wij zijn van oordeel dat onze fans in Barcelona geconfronteerd werden met excessieve toegangsprijzen", laat de club in een mededeling weten. "Vervolgens hebben we de moeilijke beslissing genomen ook onze toegangsprijzen voor de bezoekende fans te verhogen. Met de verhoogde inkomsten zullen we onze eigen fans compenseren."

Het verhaal doet terugdenken aan Anderlecht tegen Bayern München in de groepsfase van de Champions League van vorig seizoen. Paars-wit had de Duitse bezoekers 100 euro per ticket laten betalen, waarna zij tijdens de wedstrijd in het Astridpark een spandoek ontrolden met als opschrift: "Is your greed now finally satisfied? (Is jullie hebzucht nu eindelijk vervuld?)". Daar bleef het echter niet bij want ook de UEFA moeide zich en besloot dat de Belgische recordkampioen per bezoekend ticket 30 euro moest terugbetalen, goed voor een bedrag van om en bij de 27.000 euro.

Bron: Belga