Loting WK 2018: Rode Duivels in groepsfase tegen Engeland, Tunesië en Panama

Loting WK 2018: Rode Duivels in groepsfase tegen Engeland, Tunesië en Panama

De Rode Duivels spelen in groep G en treffen Engeland, Tunesië en Panama in de groepsfase van het WK voetbal van volgend jaar in Rusland. Dat is het resultaat van de loting van vandaag in het Kremlin in Moskou. De Belgen (5e op FIFA-ranking) openen hun WK op 18 juni in Sotsji (17u Belgische tijd) tegen WK-debutant Panama (56e op FIFA-ranking). Dan volgt op 23 juni (14u) in het Spartakstadion in Moskou de partij tegen de Tunesiërs (27e op FIFA-ranking). Op 28 juni (20u) spelen de Rode Duivels hun laatste groepswedstrijd in Kaliningrad tegen Engeland (15e op FIFA-ranking).

Eindigen de troepen van bondscoach Roberto Martinez als eerste of tweede in hun poule, dan treffen ze in de achtste finales respectievelijk het nummer twee of één van groep H. Die bestaat uit Polen, Colombia, Senegal en Japan. België is uitgeschakeld als het naast de top twee in zijn poule grijpt.

De Rode Duivels waren op basis van hun plaats op de FIFA-ranking al even zeker van hun status als reekshoofd bij de loting. Ze ontliepen zo gastland Rusland, Duitsland, Brazilië, Portugal, Argentinië, Polen en Frankrijk, de andere landen in pot 1.

Het WK vindt plaats van 14 juni tot 15 juli.

Bron: Belga