Lestienne voorgesteld bij Standard: "De beste keuze"

Lestienne voorgesteld bij Standard: "De beste keuze"

Maxime Lestienne, die na enkele buitenlandse avonturen weer in België is beland, werd voorgesteld bij zijn nieuwe club Standard. "Standard was de beste keuze voor mij. Ik had immers nood aan stabiliteit in mijn leven, voor mijn twee kinderen en mijn vrouw", aldus de 26-jarige flankspeler. Stabiliteit heeft Lestienne niet echt gekend sinds hij Club Brugge in 2014 inruilde voor Al-Arabi. De Qatarese club leende hem achtereenvolgens uit aan Genoa CFC en PSV, waarop Roebin Kazan hem in 2016 overkocht. Na anderhalf jaar Rusland probeerde Lestienne het bij Malaga, dat ondanks Lestiennes inbreng degradeerde uit La Liga.

Met zijn contract van vier jaar hoopt de Henegouwer, ooit begonnen bij het ter ziele gegane Excelsior Moeskroen, bij Standard dan ook eindelijk wat rust te vinden in zijn leven. "Ik heb hier lang over nagedacht, en ik kwam telkens bij hetzelfde uit: Standard is de beste keuze. Ik heb stabiliteit nodig voor mijn twee kinderen en mijn vrouw. Bij Standard hoop ik het beste van mezelf te kunnen geven om zo weer naar mijn beste niveau te groeien", aldus Lestienne. "Ik ken Standard. Ik weet dat dit een geweldige club is. Niet in het minst dankzij zijn supporters, die hoge verwachtingen hebben dit seizoen. We hebben alles in huis om die in te vullen, maar dan zal er hard gewerkt moeten worden."

Lestienne had ook een woordje over voor zijn voorganger Edmilson Junior, die net als Lestienne destijds naar Qatar vertrok. "Junior heeft schitterende dingen gedaan bij Standard. Ik hoop daar ook in te kunnen slagen."

Bron: Belga