LeBron James helpt Lakers met triple double voorbij Boston

LeBron James helpt Lakers met triple double voorbij Boston

De LA Lakers waren wat minder op dreef met vijf nederlagen in zeven matchen, maar donderdagavond boekten ze een knappe overwinning. In de TD Garden van de Boston Celtics trokken de Californiërs met 128-129 nipt aan het langste eind. Rajon Rondo scoorde in de buzzer de beslissende korf tegen de ploeg waarmee hij in 2008 kampioen werd. LeBron James werd met 28 punten topschutter van de partij tussen de twee meest gelauwerde clubs in de NBA-geschiedenis. Hij deelde ook twaalf assists uit en pakte twaalf rebounds, goed voor een triple double.

Dankzij de zege hebben de Lakers opnieuw een positief winstpercentage (.509, 28w-27v) maar ze blijven wel tiende in de Western Conference. Alleen de top acht mag play-offs spelen.

Boston (35w-20v) is vierde in de Eastern Conference. Nummers twee en drie, Toronto en Indiana, waren donderdag wel aan het feest. De Raptors wonnen onder aanvoering van Pascal Siakam (33 ptn, 14 rbs) en Fred VanVleet (30 ptn) met 101-119 in Atlanta. De Pacers, met topschutter Bojan Bogdanovic (29 ptn), zetten thuis de LA Clippers opzij met 116-92.

Bron: Belga