Kim Meylemans heeft "rust in het hoofd" na eerste trainingen

Kim Meylemans heeft "rust in het hoofd" na eerste trainingen

Kim Meylemans heeft vandaag haar eerste trainingsruns afgewerkt op de baan van het Olympic Sliding Center in Pyeongchang. In de bittere koude sleede de skeletoni twee behoorlijke afdalingen, zo vertelde ze na afloop. "Het is echt verschrikkelijk koud. Nu heb ik skiondergoed aan. Maar op wedstrijddagen kan dat natuurlijk niet", lachte ze. "Door die kou moet je heel voorzichtig zijn op het ijs. De minste beweging zorgt voor een kleine 'drift'. Ik ben wel tevreden over mijn tijden. Ik ben nu tiende, wat goed meevalt. Ik kijk uit naar de komende dagen."

Het erg gladde ijs ligt voor de 21-jarige Meylemans "ideaal", zegt ze. Het verkleint voor de concurrenten uit toplanden de mogelijkheid om dankzij snellere runners (de glijders) tijd te winnen.

"Zo'n ijs zorgt ervoor dat de concurrenten niet te veel meer kunnen spelen met hun runners. Het glijdt extreem dus is de opdracht trachten je slee stabiel te houden. Als je nog meer aan je runners gaat werken, ga je dat (glij)effect nog versterken. Dat is heel riskant en ik denk niet dat er veel mensen dat risico zullen nemen. Die wetenschap zorgt voor rust in mijn hoofd", legt Meylemans uit.

Belgian Bullet An Vannieuwenhuyse ging vandaag tijdens een training uit de bocht met haar bobslee. "Dat betekent niet dat dit een moeilijke of gevaarlijke baan is", stelt Meylemans. "Je kan op elke baan crashen. Ik ben zelf gecrasht in Whistler. Elke baan heeft zijn eigen karakter. Deze is in topvorm en da's heel leuk."

Meylemans komt in actie op 16 en 17 februari. Ze heeft nog acht afdalingen om zich klaar te stomen.

Bron: Belga