Justine Henin ziet Belgisch tennis opnieuw floreren: "David en Elise zijn heel sterk"

Justine Henin ziet Belgisch tennis opnieuw floreren: "David en Elise zijn heel sterk"

Justine Henin heeft al een tijdje de tennisrackets opgeborgen, maar is voor het eerst sinds 2011 nog eens aanwezig op de Australian Open, en dit als analist voor Eurosport. De voormalige nummer één van de wereld en zevenvoudig grandslamwinnares is perfect geplaatst voor een analyse van het Belgische tennis en ziet in Melbourne een erg goede David Goffin (ATP 11) en Elise Mertens (WTA 17). "David en Elise dragen het Belgische tennis momenteel, en dit op een zeer mooi niveau", begon Henin. "Kim en ik hebben destijds de lat erg hoog gelegd, maar het niveau van David hebben we in het mannentennis bijvoorbeeld nooit gehaald. Hij toont dat hij nog steeds kan verbeteren en voelt zich opnieuw beter op het veld. Grote titels winnen of de top-5 op de ATP-ranglijst halen wordt wel lastiger. Ook Elise kan haar tennis van de voorbije jaren bevestigen. Ze is geen verrassing meer op het circuit, maar toont juist stabiliteit. Om de echte top te bereiken zal ze nog meer risico in haar spel moeten leggen, meer moeten durven en haar limieten opzoeken."

En dan moet begin maart Kim Clijsters nog haar tweede comeback maken. De 36-jarige Limburgse start in het Mexicaanse Monterrey (2-8 maart) aan haar eerste toernooi in 7,5 jaar, na haar afscheid op de US Open in 2012.

"Ik was natuurlijk enorm verrast met dat nieuws", ging Henin verder. "Er is zoveel tijd gepasseerd en ze heeft drie kinderen gehad. Maar ik kan me inbeelden dat haar liefde voor het tennis zo groot is. Het is haar volste recht dit te doen. Op het veld zal ze nooit haar kracht verliezen, maar explosiviteit en fysieke paraatheid zijn andere zaken. Ik weet niet of ze nog zal kunnen opboksen tegen speelsters als Barty, Osaka of Pliskova. Ik ken natuurlijk haar ambities ook niet, haar doelen. Voor mij is het alleszins geen optie. Mijn blessure aan de elleboog destijds was erg zwaar en zelfs na een nieuwe operatie is het onmogelijk opnieuw te beginnen. Ik heb het geluk gehad te kunnen verdergaan met mijn leven en ik ben heel gelukkig met mijn familie en mijn werk op de academie. Het is een heel ander leven dat ik altijd gewoon was op het circuit."

Bron: Belga