Jupiler Pro League - Play-off 1 geeft zijn laatste geheimen prijs

Jupiler Pro League - Play-off 1 geeft zijn laatste geheimen prijs

Zondag omstreeks 20 uur valt het doek over de play-offs in het Belgische voetbal. KRC Genk kroonde zich donderdagavond tot nieuwe landskampioen, voor het onttroonde Club Brugge, maar om de overige plaatsen wordt nog volop gebikkeld. Standard heeft na de 2-0 zege tegen blauw-zwart de derde plaats beet. De Rouches trekken op de slotspeeldag naar Genk. De Limburgers wonnen hun vorige vier thuismatchen in play-off 1 maar nu er niets meer op het spel staat en de club in volle feestroes verkeert, liggen er kansen voor de troepen van Michel Preud'homme.

Concurrent Antwerp trekt zondag in de vooravond naar Club Brugge. Na het 1-2 verlies tegen Gent moest de Great Old de derde plaats afgeven aan Standard. Beide teams hebben wel evenveel punten. Als bekerwinnaar KV Mechelen door het matchfixingschandaal niet Europees mag voetballen, zit Standard of Antwerp volgend seizoen rechtstreeks in de poules van de Europa League. De belangen zijn dus groot.

Ook de vijfde plaats kan nog een Europees ticket opleveren als Malinwa wordt veroordeeld. AA Gent en Anderlecht maken in een rechtstreeks duel in de Ghelamco Arena uit naar wie die plek gaat. De Buffalo's hebben genoeg aan een punt.

Bron: Belga