In Italië vermiste Franse wandelaar dood teruggevonden

Ten zuiden van Napels is zondagavond in een ravijn het levenloze lichaam aangetroffen van Simon Gautier. Dat hebben Italiaanse media zondagavond bericht. De 27-jarige Fransman belde negen dagen geleden naar de hulpdiensten om te zeggen dat hij op een wandeling tijdens een val beide benen had gebroken en niet precies wist waar hij was. Zijn lichaam werd aangetroffen op de bodem van een ravijn in de gemeente Belvedere di Ciolandre, zo'n 130 kilometer ten zuidoosten van Napels, nadat een reddingswerker met een verrekijker zijn rugzak had opgemerkt.

De Italiaanse politie heeft het overlijden van de Fransman bevestigd.

Eerder hadden de reddingsdiensten via twitter laten weten dat 35 brandweermensen voor de achtste dag op rij deelnamen aan de speuractie naar de jongeman. Tijdens die zoektocht werden ook drones, een helikopter, speleologen en andere experts ingezet.

Volgens Franse media verbleef Gautier al zo'n twee jaar in Rome, waar hij zijn thesis voor het vak kunstgeschiedenis schreef. Zijn vrienden waren tot nu toe hoopvol gebleven op een goede afloop en wezen erop dat de jongeman goed bevoorraad was. De moeder van het slachtoffer hekelde echter dat er te weinig middelen werden ingezet om haar zoon snel terug te vinden.

Bron: Belga