Internationale coalitie voert luchtaanvallen uit op stelling Syrisch leger

De door de Verenigde Staten geleide internationale coalitie heeft zaterdag luchtaanvallen uitgevoerd op stellingen van het Syrische regeringsleger in het oosten van het land. Dat meldt het leger in een communiqué dat gepubliceerd werd door de staatstelevisie. Bij de aanval kwamen meer dan 60 Syrische soldaten om, meldt dan weer het Russische leger. Het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten, dat opereert vanuit Groot-Brittannië, meldt meer dan 30 doden bij luchtaanvallen op een stelling van het regeringsleger. In de communicatie van het leger gaat het over aanvallen nabij de luchthaven van Deir Ezzor. Er wordt melding gemaakt van "gewonden", zonder dat verder te verduidelijken. Daarnaast zou IS door de luchtaanvallen vooruitgang gemaakt hebben op de heuvel die uitgeeft op de luchthaven.

Het Russische leger meldt in zijn mededeling, naast de meer dan 60 doden, ook een honderdtal gewonden. Nog volgens de Russen werden vier luchtaanvallen uitgevoerd op "Syrische troepen die omsingeld werden door IS nabij de luchthaven van Deir Ezzor".

Washington gaf volgens AP nog geen reactie op de berichten. Als ze bevestigd worden, gaat het om de eerste aanval van de coalitie op Syrische regeringstroepen.

Bron: Belga