Herakles treft Kampong of Minsk in achtste finales Euro Hockey League

Herakles treft Kampong of Minsk in achtste finales Euro Hockey League

Herakles heeft zich in Barcelona geplaatst voor de achtste finales van de Euro Hockey League door het Oostenrijkse Arminen met 10-0 te kloppen. Morgen nemen ze het op tegen de winnaar van het duel tussen het Nederlandse Kampong en het Wit-Russische Minsk voor een plaats in de kwartfinales. Herakles kende een droomstart en leidde na 9 minuten al met 3-0, dankzij doelpunten van Mattia Amorosini (6.), Amaury Keusters (8.) en Diego Arana (9.). In het tweede kwartier prikte Arana (20.) zijn tweede van de avond binnen en zorgde Louis Hottlet (28.) voor een 5-0 rustscore. Na de rust liep de score nog op tot 10-0 via Nicolas De Kerpel (34., sc), Nick Haig (40., sc), Anthony Van Stratum (42. en 44.) en Joaquin Puglise (53., sc).

Als Herakles morgen kan winnen dan speelt het de kwartfinales in het Paasweekend van volgend jaar. Leopold, het Duitse Uhlenhorst Mulheim, het Nederlandse Bloemendaal en het Spaanse Club Egara zijn rechtstreeks geplaatst voor de kwartfinales.

Eerder op de middag is Beerschot er niet in geslaagd het Duitse Rot-Weiss Keulen te verrassen. De Antwerpenaren verloren met 1-3 en spelen morgen (11u45) een klassementswedstrijd om de plaatsen 12 tot 20 tegen het Schotse Grange.

Bron: Belga