Greet Minnen zet zegereeks in hoofdtabel voort, Flipkens wint in dubbelspel

Greet Minnen zet zegereeks in hoofdtabel voort, Flipkens wint in dubbelspel

Greet Minnen (WTA 346) heeft zich vandaag geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi in het Australische Hobart (hard/250.000 dollar). Minnen kon zich voor het eerst plaatsen voor de hoofdtabel van een WTA-toernooi, en fleurde die prestatie op met winst in de eerste ronde. De 21-jarige Belgische klopte de Oekraïense Kateryna Kozlova (WTA 97), opgevist als lucky loser, in twee sets: 6-4 en 6-0. De partij duurde 1 uur en 25 minuten. In de volgende ronde wacht de Griekse Maria Sakkari (WTA 41) of de Poolse Magda Linette (WTA 86).

Kirsten Flipkens plaatste zich aan de zijde van de Zweedse Johanna Larsson voor de tweede ronde (kwartfinales) van het dubbelspel. Het duo klopte het Spaanse paar Lara Arruabarrena en Sara Sorribes Tormo in 6-4 en 7-5. De partij nam 1 uur en 25 minuten in beslag.

Alison Van Uytvanck (WTA 51) staat in de hoofdtabel in de eerste ronde tegenover de Duitse Mona Barthel (WTA 74). Het is wel nog afwachten hoe het gesteld is met de voetblessure van de Grimbergse. Op het toernooi van Auckland kwam ze in de eerste ronde ten val en moest opgeven met pijn aan de achillespees. Flipkens (WTA 49) is nog een Belgische op de hoofdtabel. Zij mag het opnemen tegen de Sloveense Dalila Jakupovic (WTA 82).

De voorbije twee jaar ging de titel in Hobart naar Elise Mertens. De Limburgse is er dit jaar niet bij.

Bron: Belga