Giro - Voorzichtige Roglic: "Er kan nog veel gebeuren"

Giro - Voorzichtige Roglic: "Er kan nog veel gebeuren"

Met een indrukwekkende tijdritzege snelde de Sloveen Primoz Roglic (Team Jumbo-Visma) zondag nog eens een minuut en meer weg van zijn concurrenten voor eindwinst in de Ronde van Italië. Toch blijft hij nog steeds erg voorzichtig in zijn uitspraken. "Dit was een leuke tijdrit, ik heb mijn best gedaan en ben hier blij mee": de analyse van zijn tijdrit hield Roglic in zijn flashinterview erg sec, in tegenstelling tot het weer. "Het verschil met Campenaerts was dat hij in drogere omstandigheden had gereden. Bij mij regende het hard, dus ik kon geen risico's nemen in de bochten. Ik ging in het vlakke begin echt traag door de bochten. Maar ik denk niet dat het heel veel uitmaakte."

Eerder deze Giro had Roglic ook al de korte openingstijdrit gewonnen in Bologna, op een gelijkaardig profiel. "Dit was een lange en zware tijdrit", zei hij over de chronoproef van zondag. "En het was door de regen toch best gevaarlijk. Op de klim ben ik gaan versnellen en dat bleek genoeg te zijn om de etappe te winnen. Alles verliep vandaag volgens plan. Ik ben blij met deze zege en met de tijd die ik neem op mijn concurrenten."

Wie hij nu zelf als zijn grootste uitdagers ziet? "Dat zullen we zien op het eind. De Giro duurt nog twee weken, het is nog steeds ver te gaan. Veel kilometers en veel bergen. Maar het is leuk wat voorsprong te hebben. Er kan nog veel gebeuren, dus ik sta liever voor op mijn concurrenten dan achter. Nu ga ik eerst genieten van de rustdag voor we toewerken naar de bergetappes."

Bron: Belga