Gewonden bij treinbotsing nabij Machu Picchu

Gewonden bij treinbotsing nabij Machu Picchu

In het zuiden van Peru zijn in de buurt van de Incastad Machu Picchu dinsdag twee treinen gebotst. Volgens de lokale politie vielen er "talrijke gewonden". De botsing gebeurde rond 10 uur lokale tijd (17 uur Belgische tijd) op het traject tussen de stad Ollantaytambo en Aguas Calientes, het dorpje het dichtst bij Machu Picchu dat enkel via het spoor te bereiken is. Het zou gaan om een trein van het toeristische IncaRail en een van de maatschappij PeruRail. Hoeveel gewonden er exact vielen in het afgelegen gebied, is niet duidelijk. Lokale media spreken van 13 tot 28 slachtoffers, vooral lichtgewonden.

Over de omstandigheden van het ongeval zijn er geen officiële verklaringen. Lokale media zeggen dat lokale manifestanten de spoorweg probeerden te blokkeren door er stenen en takken op te gooien, waardoor de eerste trein gedwongen werd om te stoppen. De tweede trein zou daarna zijn ingereden op de stilstaande trein.

Machu Picchu is de populairste toeristische attractie van Peru: jaarlijks bezoeken ruim 1 miljoen mensen de 15de eeuwse stad. in 1983 werd Machu Picchu opgenomen op de UNESCO-lijst van werelderfgoed.

Bron: Belga