Geraint Thomas maakt wederoptreden na Tourzege

Geraint Thomas maakt wederoptreden na Tourzege

Geraint Thomas zal volgende week zijn wederoptreden in competitie vieren in de hernieuwde Ronde van Duitsland (23-26 augustus). Dat maakte de organisatie van de wielerronde vandaag bekend. Voor Thomas zullen het zijn eerste competitiekilometers - uitgezonderd enkele criteriums - worden sinds hij eind juli de Ronde van Frankrijk op zijn naam schreef. De Deutschland Tour (2.1) maakt volgende week na een afwezigheid van negen jaar haar comeback. In oktober 2008 werd omwille van de vele dopinggevallen in het wielrennen besloten de handdoek in de ring te gooien, maar Tourorganisator ASO blies dit jaar nieuw leven in de ronde. Elf WorldTour-teams, waaronder Quick-Step Floors en Lotto Soudal, verschijnen aan de start.

Bij Sky is Geraint Thomas de opvallendste naam. De 32-jarige Welshman legt uit goede herinneringen te hebben aan wedstrijden in Duitsland. "Ik heb twee keer de Ronde van Beieren (2011 en 2014) gewonnen en heb altijd graag gekoerst in Duitsland. Het is een wonderschoon land en ik ben blij er terug te keren."

Naast Thomas verschijnen met Marcel Kittel (Katusha), Andre Greipel (Lotto Soudal), Tony Martin (Katusha) en nationaal kampioen Pascal Ackermann (BORA-hansgrohe) de meeste Duitse toprenners aan de start. Ook de Nederlander Tom Dumoulin (Sunweb), nummer twee in de voorbije Tour, wordt aan het vertrek verwacht.

Bron: Belga