Franse reddingsteams hervatten zoektocht naar vermiste zwemmers

Aan een strand in La Palmyre, aan de Zuid-Atlantische kust in Frankrijk, hervatten reddingteams van brandweer en gendarmerie vanochtend bij zonsopgang een zoektocht naar twee vermiste 21-jarige Vlaamse zwemmers. Er is weinig hoop, zegt organisator Charles Van den Bossche. De twee twintigers die gisterenavond in moeilijkheden kwamen, maken deel uit van het festival "Roadsurfing", dat de Gentse organisatie "Route du Soleil" voor zowat 2.000 Belgen organiseert. Twee redders die de jongeren met een reddingsboei hielpen, raakten zelf in moeilijkheden en moesten op hun beurt gered worden.

Een zoektocht gisterenavond leverde geen spoor op van de twee vermisten en vanochtend werd die actie hervat. Er is een gespecialiseerd duikteam en ook een helikopter ingezet, en de vloedlijn wordt met wagens in de gaten gehouden. "Dit is een zware klap voor iedereen, in de eerste plaats voor de betrokkenen en de naasten van de vermiste jongens", zegt Van den Bossche. Hun vrienden op het festival werden gisterenavond naar een hotel in de buurt overgebracht en krijgen steun van slachtofferbejegening. De ouders van de vermiste twintigers worden vandaag opgewacht in Bordeaux.

Het festival gaat verder, maar wel op een serene manier, zegt Van den Bossche. "Het zou niemand helpen om dit nu stop te zetten", klinkt het.

Bron: Belga