Flipkens bereikt finale dubbelspel WTA Rosmalen, Mertens naar halve finales

Flipkens bereikt finale dubbelspel WTA Rosmalen, Mertens naar halve finales

Kirsten Flipkens heeft zich vandaag geplaatst voor de finale van het dubbelspel op het WTA-toernooi in het Nederlandse Rosmalen (gras/250.000 dollar). Elise Mertens stootte door naar de halve finales. Aan de zijde van Nederlandse Kiki Bertens, met wie ze het tweede reekshoofd vormt, haalde flipkens het in de halve finales met tweemaal 6-3 van de Zwitserse Xenia Knoll en de Britse Anna Smith, de vierde reekshoofden.

In de finale nemen Flipkens en Bertens het op tegen ofwel het Nederlands-Wit-Russische duo Lesley Kerkhove/Lidziya Marozava ofwel Elise Mertens en de Nederlandse Demi Schuurs, de topreekshoofden. Mertens en Schuurs wonnen in de kwartfinales met 6-2, 3-6 en 10/5 van Veronika Kudermetova uit Rusland en Aryna Sabalenka uit Wit-Rusland.

Flipkens plaatste zich eerder op de dag voor de halve finales van het enkelspel. Ze versloeg Aryna Sabalenka (WTA 46), het achtste reekshoofd, met tweemaal 6-4. Bij de laatste vier ontmoet Flipkens de Slovaakse Viktoria Kuzmova (WTA 81), die de Duitse Antonia Lottner (WTA 148) met 6-3 en 6-2 versloeg. Flipkens en Kuzmova staan voor het eerst tegenover elkaar. De Kempense werkte vandaag drie wedstrijden af, twee in het enkelspel en één in het dubbelspel. Lottner kegelde tweede reekshoofd Mertens (WTA 15) in de achtste finales uit het toernooi.

Bron: Belga