European Open - Milos Raonic: "Ik verwachtte een moeilijke match en dat was het geval"

European Open - Milos Raonic: "Ik verwachtte een moeilijke match en dat was het geval"

Milos Raonic (ATP 20) heeft slechts één wedstrijd gespeeld op het European Open. Het Canadese derde reekshoofd, vrij in de eerste ronde, verloor woensdagavond in de tweede ronde met 7-6 (7/3) en 7-5 van zijn landgenoot Vasek Pospisil (ATP 79). "Ik verwachtte een moeilijke wedstrijd en dat was het geval", verklaarde Raonic. "Vasek speelde een betere match dan ik. Ik had geen kans op zijn opslag. Hij heeft heel goed gespeeld en is de verdiende winnaar."

Vorige week werd Raonic ook al meteen uitgeschakeld op het Masters 1000-toernooi in Sjanghai. Voor het ATP-toernooi in Antwerpen kreeg hij een wildcard. "Nu kom ik nog in actie in Wenen en Parijs. Ik hoop er goed te spelen", aldus het voormalige nummer drie van de wereld.

Het was de eerste keer dat Pospisil Raonic kon kloppen op het ATP-circuit. "Ik ben enorm gelukkig", liet Pospisil optekenen. "Ik heb goed gespeeld en mijn service draaide goed. Ik bleef geconcentreerd bij elk punt, zonder te denken aan de score. En dat heeft gewerkt. Het is fantastisch zulke matchen te winnen."

Bron: Belga